AKTUELNO

Predsednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je da su se stekli uslovi za ukidanje vanrednog stanja, što podrazumeva i prestanak potrebe za policijskim časom.

"Policijski čas je bio u funkciji smanjenja kontakata i masovnih okupljanja jer je to nosilo dodatni rizik za širenje virusa korona. S obzirom na to da je otvorena većina objekata i da postoje propisane mere, nema potrebe za postojanjem policijskog časa", naglasila je Cvijanovićeva za ATV, prenosi RTRS. 

Ona je dodala da će RS nakon ukidanja vanrednog stanja neko vreme funkcionisati u uslovima vanredne situacije, koja je bila na snazi pre donošenja odluke o proglašenju vanrednog stanja.

"To znači da će postojati drugačiji režim funkcionisanja u odnosu na potpuno normalno stanje, ali će biti promena u odnosu na današnju situaciju", rekla je Cvijanovićva.

Ona je ukazala da će biti veliki izazov organizovati sednicu Narodne skupštine Republike Srpske i da će ona morati biti održana uz mere zaštite.

"Očekujem da ćemo bez problema doći do odluke o ukidanju vanrednog stanja i potvrđivanja uredbi sa zakonskom snagom koje sam donela kao predsednica Republike, a da se nakon toga u nastavku sednice bavimo životnim pitanjima koja proističu iz rebalansa budžeta", rekla je Cvijanovićeva.

#Republika Srpska

#vanredno stanje

<
'