AKTUELNO

"Pozivamo građane da ,ako su primetili osobe i motocikl, odmah prijave policiji na broj 122", poručili su iz MUP-a Srpske.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske objavili su večeras fotografije osoba na motociklu za koje sumnja da su izvršioci ubistva Slaviše Ćuluma danas u naselju Dragočaj u Banjaluci.

Pozvali su građane da ako su primjetili ove dvije osobe i motocikl ta svoja saznanja prijave na telefonski broj policije 122.

Foto: MUP RS

Foto: MUP RS

Video-snimak je napravljen u Dragočaju, gde je danas ubijen Ćulum, od ranije poznat kao vođa jedne od kriminalnih grupa, a osuđivan je za više krivičnih dela i pre mesec dana je izašao iz zatvora u Foči.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je da policija intenzivno radi na rešavanju teškog ubistva, kao i da je priveden i saslušan veći broj osoba koje se mogu na neki način dovesti u vezu sa ovim slučajem.

Foto: Avaz.ba

Podsetimo, Ćulum je ubijen je u sačekuši nadomak kuće u kojoj živi njegova majka u banjalučkom naselju Dragočaj. Brutalno ubistvo desilo se u sred bela dana.

Nezvanično, Ćulumovo telo pronađeno je u Golfu 6 a policija je zatekla jeziv prizor.

Foto: Avaz.ba

Ćulum je, kako saznajemo, iz zatvora izašao pre desetak dana gde je izdržavao kaznu za pokušaj ubistva Jovana Jošila. Brojne policijske snage opkolile su Dragočaj u potrazi za ubicom, angažovan je helikopter MUP-a Srpske, a na teren su izašli i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske sa psima. Na mesto gde je Ćulum likvidiran, stigli su i načelnik PU Banjaluka i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Foto: Avaz.ba

Blokiran je svaki prilaz selu, a kontrole su postavljene i na izlaze iz grada Banjaluka. Meštani su u strahu. Pred kameru nisu hteli, mimo kamere nam pričaju da su čuli više rafala, a zatim rotacije i policije i hitne pomoći. Tek su onda saznali se brutalno ubistvo desilo nekoliko metara od njih.

Ćulum je odranije poznat policiji. Bio je označen kao vođa kriminalne grupe koja je činila niz krivičnih dela. Na teret mu se stavlja pokušaj ubistava Jovana Jošila, tada je u vatrenom obračunu ubijen i Ćulumov mlađi brat Nedeljko.

Foto: Avaz.ba

Pre deset godina ubijen je njegov brat, Nedeljko Ćulum, u pucnjavi dve sukobljene kriminalne grupe. Slaviša Ćulum je tada pretio da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata.

#Policija

#Republika Srpska

#Slaviša Ćulum

#Ubistvo

<
'