AKTUELNO

Situacija pred Skupštinom pokazuje šta sve može da izazove jedan neodgovoran nasilnički potez, rekao je za televiziju Pink marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Krstić je istakao da nikada nije grupa huligana napadala i tukla narodne poslanike sprečavajući ih da rade svoj posao.

"To je svakako revoltiralo određen broj građana koji očekuju da tužilaštvo reaguje i da se odnose prema njima kao i prema svim građanima koji koriste silu", rekao je Krstić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je, povodom atmosfere ispred Skupštine da je ipak trenutno bez incidenata ali da vidimo podelu i sliku koja pokazuje trendove u političkom izjašnjavanju u celom društvu.

"Boško očigledno nastavlja u duhu incidentnih situacija koje je i ranije izazivao. On je i ranije pretio i napadao i novinare", rekao je Vuk Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, svaki put je bio kolovođa različitih nereda, posetio je da je pozivao da se kamionom napadnu i pripadnici policije.

"NJegova ideja je da isprovocira državne odgane na reakciju ne bi li sebe predstavio kao žrtvu", rekao je Vuk Stanković.

Urednik političke rubrike u Politici Bojan Bilbija je rekao da to nisu slike koje smo želeli da vidimo uoči izbora jer ove vrste strasti treb da se ispolje na glasanju, a ne ispred skupštine.

"Ako neko bojkotuje skupštinu, a onda je koristi da šalje negativnu sliku u svet, da ovde nema demoratije to nije dobro", rekao je Bilbija.

On ističe da ako neko može da napada poslanika ispred skupštine, to je jedna neprimerena sloboda.

Foto: TV Pink Printscreen

"Verujem da bi u nekoj evropskoj državi nadležni organi odmah reagovali", rekao je Bilbija.

On je podvukao da se nasiljem ne sme odgovoriti na nasilje, a kako bi mirno i normalno ušli u finiš izbornoh procesa.

#Nebojša Krstić

<
'