AKTUELNO

Poštovane demokratikinje i demokrate, zajedno sa našim političkim partnerima iz Pokreta slobodna Srbija pokrećemo akciju koja za cilj ima upoznavanje međunarodne javnosti sa autokratskom vladavinom Aleksandra Vučića i huliganskim obračunavanjem sa opozicionim liderima, stoji u pozivu koji je Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog odbora DS poslao članovima te stranke.

Oni navode da je kampanja zamišljena kao "pismo iz logora" i već je primenjivana u drugim zemljama koje su se suočile sa diktatorskim režimima.

"Funkcioniše tako što mi šaljemo direktneporuke svojim kontaktima u inostranstvu, pre svega prijateljima koje znamo lično. Njima šaljemo video koji je prilagođen slanju na društvenim mrežama. Zbog Fejsbukovog graničenja važno je da svaku poruku personalizujemo", stoji u pozivu i dqalje se navodi:

"Dragi (ime prijatelja): Srbiji je potrebna tvoja pomoć. Dok Evropa gori pod koronom, Aleksandar Vučić razara poslednje društvene vrednosti u tvojoj domovini. Potrudi se da ovaj video dođe došto više ljudi, medija, političara... kako bi mafijaska vlast koja je angažovala horde huligana kao takva bila prepoznata!"

"Poslednji put kad je isti čovek radio istu stvar počeli sustravični građanski ratovi! To je scenario kogase plašimo i zato tražimo tvoju pomoć.Pozivam vas da se uključite u ovu akciju. Samo se zajedno i solidarno možemo izboriti za naša prava i dostojanstvo koje nam pripada", poziv je potpisan sa Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

#Dragan Đilas

#dušan konstatinović

#poziv

<
'