AKTUELNO

Naš najbolji teniser pokrenuo je novi serijal na društvenim mrežama, a prvi gost u okviru serijala "Svesno življenje" bio je njegov reiki majstor Žarko Ilić.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je pričom sa doktorom i guru majstorom Žarkom Ilićem otpočeo niz razgovora na srpskom jeziku, a jedna od tema je bio uzrok zbog kog se na ovaj potez odlučio Srbin.

- Počinjemo serijal uživo razgovora na srpskom jeziku, a prvi gost je moj dugogodišnji prijatelj i saradnik Žarko Ilić. Lekar klasične medicine i moj mentor u životu i učitelj. Nisam mogao bolju osobu za prvu epizodu da izaberem. Moram da objasnim zašto naziv "Svesno življenje". U ovo vreme korona virusa recept za svesno življenje je otvoren um i potrebno je hrabrosti izdići se iz mentalnog programa i jednoličnih razmišljanja, obrazaca i dogmi.

View this post on Instagram

Здраво добри људи. Узбуђен сам што могу да поделим са вама вест да сутра у 18 часова почињемо са серијалом разговора на српском језику. Биће врло интересантних саговорника са различитим темама попут: здравља, спорта, историје, науке и Николе Тесле, древних знања и духовности. Саговорник у првој епизоди “Свесног живљења” ће бити Жарко Илић. Жарко је лекар, учитељ реикија (природне технике исцељивања), а пре свега, он је трагалац за одговорима и лековима за спречавање болести савременог доба. Жарко је мој дугогодишњи пријатељ и један од животних водича. Захвалан сам на томе што ћу имати прилику да пред вама са Жарком разговарам на тему менталног, емотивног, духовног и физичког здравља. Придружите нам се сутра у 18 часова. Видимо се 😃 @zarko.ilic #свесноживљење

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Srpski as je nastavio kako nema ništa protiv tradicije, ali da je potrebno "orvoriti um".

- Nemam ništa protiv naše tradicije i kulture, ali smatram da je u ovakvim momentima neminovno da moramo da otvorimo svoj um. Da usvojimo druge načine razmišljanja. Ne kažem da treba da se istupi iz zone komfora na prvu loptu. Borim se za slobodu govora, da svako kaže kako se oseća. Ja jesam dostigao vrhunac u svom sportu, ali imam puno toga još da naučim u tenisu i ne dozvoljavam egu da nadvlada i ne dozvoli da i dalje učim i razvijam se.

Potom je i instruktor reiki joge Žarko Ilić "preuzeo mikrofon":

- Ja sam uvek govorio tek ćete upoznatu Novaka, ti si čovek koji ima hrabrosti da prizna da nešto ne zna. Moj put je išao potpuno naopako. Istraživao sam gde je uzrok bilo čega i kao ti imao hrabrosti da čeprkam. Studirao sam farmaciju, pa medicinu. Poenta je bila istraživanje i da mi nikada ne bude dovoljno znanja. Sve što pričamo ne odstupa od medicine i zdravog razuma.

#Novak Đoković

<
'