AKTUELNO

Počelo je postepeno ublažavanje mera proglašenih usled epidemije koronavirusa, a ako sve bude proticalo kako treba i ne bude pogoršanja, 27. aprila svoja vrata će otvoriti i saloni lepote i frizerski saloni.

Verujemo da je ova vest obradovala brojne dame, koje se već nedeljama žale na izrastak, iskrzane krajeve kose, uništene nokte i ostale bjuti probleme, pa će kozmetičari i frizeri kada konačno počnu da rade imati pune ruke posla.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je Javni zavod uputstva kako treba da se ponaša u buduće u javnom prevozu, kozmetičkim i frizerskim salonima, kao i u prodavnicama.

Foto: Burts

-Moraćemo svi da se pridržavamo toga - istakao je Vesić za Pink.

Preporuka je da upotreba zaštitnih maski bude obavezna, te da se poštuju mere socijalnog distanciranja, ali s obzirom da rad u salonima lepote uglavnom podrazumeva blizak kontakt ovo može predstavljati kamen spoticanja.

Međutim, vlasnici mnogobrojnih salona kažu da su spremni da sprovode maksimalne mere opreza.

Zaposleni će, kako kažu vlasnici nekih salona, nositi zaštitne maske i rukavice, kao i klijenti. Nosiće, takođe, i vizire za usluge koje zahtevaju bliži pristup i imaće zaštitu od pleksiglasa na manikir stolovima.

#Goran Vesić

#mere

#saloni

<
'