AKTUELNO

Pokrajinski sekretar potvrdio je hapšenje direktora Gerontološkog centra u Nišu zbog niza nepravilnosti u funkcionisanju ove ustanove.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković potvrdio je da su pripadnici MUP uhapsili M.S. (1973) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Reč je o direktoru Gerontološkog centra u Nišu, u kojem je zabeležen niz nepravilnosti: dozvoljavane su posete od strane rodbine, izlasci štićenika van doma, iako je to bilo zabranjeno i iako je naloženo da se postupa u skladu sa protokolom.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Kako kaže Gojković, od 256 štićenika, zaraženo je 140 korisnika, kao i četvoro radnika.

- Imamo indicija da su se krili i simptomi bolesti kod nekih korisnika. Zato je, nakon preliminarnih izveštaja, priveden direktor ovog centra, protiv kojeg je podneta krivična prijava i preti mu do 12 godina zatvora – rekao je Gojković, dodajući da je ovo pokazatelj da sve uvedene mere nisu restriktivne same po sebi, te da vidimo šta se može dogoditi ako jedan pojedinac te mere ne poštuje. 

Foto: TV Pink Printscreen

Dr Branislav Tiodorović kaže da su svi korisnici i zaposleni u domu, a koji su negativni, u izolaciji, dok je pozitivne zbrinuo Klinički centar Niš. 

#Gerontološki centar

#Hapšenje

#Niš

#Srbija

#Zoran Gojković

#koronavirus

<
'