AKTUELNO

Neki su i pre izbijanja pandemije rezervisali letovanje za juli ili avgust, a oni koji nisu pitaju se da li će ovog leta uopšte moći da vide more.

Ovom temom bavio se britanski Express koji navodi da je veliki broj letnjih rezervacija već uveliko otkazan.

Aito- Asocijacija nezavisnih turističkih operatera iz Britanije navode da ako budemo imali sreće nakon tri meseca bi trebalo da vidimo kako se stvari smiruju.

Navode da je za početak najbolje putovati po svojoj zemlji i ne ići u inostranstvo s čime se slaže i naš epidemiolog Predrag Kon koji je rekao da ne zna koja bi to presija nekog naterala da posle ovake epidemije po svaku cenu ide na letovanje.

Foto: Pixabay.com

- Bolje biti svoj na svome, a to je moje lično mišljenje koje nije zasnovano ni na kakvoj epidemiologiji. Kada imate situaciju da postoji pretnja takve vrste i nađete se u stranoj zemlji, bolje je da budete kod kuće, ako se to već dešava u celom svetu - rekao je na konferenciji za medije.

Većina stručnjaka kaže da bismo za putovanje u inostranstvo ipak trebalo da sačekamo ranu jesen, što znači da bi to moglo da bude moguće u septembru ili oktobru.

Zbog novonastale situacije u svetu verovatno će ove godine jesenje i zimske destinacije biti popunjenije nego ikada ukoliko se ljudima bude savetovalo preskakanje odlaska na more zbog njihove sigurnosti.

#More

#Putovanja

<
'