AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, prilikom obilaska radova na osnovnoj školi u Leštanima rekao je kako će osnovci od septembra pohađati nastavu u jednoj od najmodernijih škola u Beogradu.

"Od avgusta prošle godine traju radovi na izgradnji škole u Leštanima. Građani dobro znaju kakva je to bila baraka i neuslovna škola. Ovo je nova škola sa skoro 5.500 kvadratnih metara u koju će ići 1.500 učenika. U ovom trenutku je završeno oko 60 odsto radova. Urađen je građevinski deo, sada se polako unutra završava opremanje škole, odnosno fini radovi. Ispred će biti školsko dvorište, a iza objekta dva sportska terena", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Prema njegovim rečima, deca će po prvi put u Leštanima imati fiskulturnu salu, koja će biti jedna od boljih u Beogradu.

"Osmoletka koja je postojala ranije bila je istureno odeljenje škole iz Vinče i u toj staroj su išli đaci od prvog do četvrtog razreda. Leštane će sada imati novu i svoju školu od septembra, koja će biti osmogodišnja", dodaje on.

Foto: Beograd.rs

Biće uloženo, kako navodi oko 550 miliona i radove izvodi kompanija "Jadran d.o.o" . Sledeći projekat je škola u Mirjevu i na levoj obali Dunava, gde je neophodno da se uradi još jedna škola, objašnjava zamenik gradonačelnika.

Grad Beograd kontinuirano radi sve što može kada je u pitanju predškolsko i osnovno obrazovanje, kako kaže, u cilju toga da deca idu u dobre i funkcionalne škole.

Foto: Beograd.rs

"Srećan sam što će najmodernija škola u Beogradu biti u Leštanima, što je jasan pokazatelj da nema razlike između dece u centru grada i one na periferiji", istakao je Vesić.

Vrednost ukupno aktivnih radova na vrtićima i školama u Beogradu u ovom trenutki je oko 900 miliona dinara, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On objašnjava da vanredno stanje u zemlji nije zaustavilo obnovu obrazovnih ustanova u Beogradu.

Foto: Beograd.rs

"Sve što smo zacrtali u 2020. godini teče po planu. Trenutno nam je u fokusu dezinfekcija svih objekata, radimo u skladu sa mogućnostima sa Zavodom za biocide i medicinsku ekologiju da se spremno dočeka dan, kada se mališani vrate u objekte", istakao je Gak.

Foto: Beograd.rs

#Beograd

#Goran Vesić

'