AKTUELNO

U požaru na Novom Beogradu nastradalo je šest osoba, dok je nekoliko njih povređeno i prevezeno na VMA.

Veliki požar izbio je noćas oko 4 sati ujutro u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, gde je nastradalo šest osoba. Požar je, kako saznajemo, izbio na sedmom spratu, ali se brzo proširio na osmi, deveti i deseti sprat. 

Službe su odmah nakon dojave izašle na lice mesta, i to više od 30 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila. Nakon lokalizacije požara provereni su svi stanovi koji su bili zahvaćeni požarom, i u jednom od njih zatečena zatečena su tri leša, u drugom stanu jedan leš, i u trećem još dva.

Foto: TV Pink Printscreen

Nekoliko osoba je kolima Hitne pomoći prevezeno na VMA: nekoliko njih nagutalo se dima i oni nisu životno ugroženi, dok jedna ima višestruke opekotine po telu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je mesto nesreće i za Televiziju Pink rekao da se noćas dogodila velika tragedija. On je uputio saučešće porodicama nastradalih.

- Ne znam šta još treba da se desi pored svega što već doživljavamo... - kaže Vesić. Ponovio je da je požar izbio na 7. spratu, a da se potom proširio na još nekoliko, i da je zasad pronađeno šest žrtava. 

Jedan vatrogasac je, kako dodaje, povređen tokom intervencije.

- On je povređen dok je jednu staricu iznosio iz stana. Vatrogasci su zaista naši heroji i hvala im na svemu što rade – kaže Vesić. 

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Bilans štete nije urađen, ali će grad, kako ističe, naći način da pomogne stanarima. Apeluje na građane da povedu računa o električnim uređajima, posebno sada kada su mnogi u samoizolaciji zbog koronavirusa.

- Teške stvari mogu da se dese ako nismo oprezni! Ovo je užasna tragedija i pomoći ćemo koliko možemo. Nažalost, živote ne možemo da vratimo, sve drugo se da rešiti– rekao je Vesić. 

#Beograd

#Goran Vesić

#Požar

'