AKTUELNO

Mnogi se pitaju i šta je sa mesečnim kartama za parking koje su istekle ili ističu uskoro - evo odgovora!

Srbija se drugi dan nalazi u vanrednom stanju, a prema merama koje je uvela Vlada Srbije, ne rade šalteri javne uprave, škole, vrtići, fakulteti, studenti su morali da napuste studentske domove, a odlaže se i plaćanje kredita za građane i firme. 

Na teritoriji grada Beograda uvedene su mere koje podrazumevaju smanjen kapacitet vozila GSP, ograničenje u okupljanjima, otkazane su manifestacije, koncerti, izložbe…

Mnogi su se zapitali šta je sa parkingom i kako će on tokom vanrednog stanja funkcionisati. 

Kako navode u JKP "Parking servis", tokom vanrednog stanja ovo preduzeće nastaviće da obavlja poslove iz svoje nadležnosti. Garaže i parkirališta radiće po uobičajenom režimu, a obavlja se i kontrola i naplata parkiranja u zoniranom području.

Međutim, sve poslovnice Korisničkog servisa ovog Preduzeća od juče su zatvorene za rad sa strankama. Komunikacija sa korisnicima obavlja se isključivo putem mejla info@parking-servis.co.rs i broja telefona 011/30-35-400, a radno vreme ostaje isto: radnim danom od 7 do 21 čas, a subotom od 7 do 14 časova.

Foto: Pixabay.com

Šta je sa isteklim povlašćenim kartama za parkiranje?

Korisnici kojima je istekla ili uskoro ističe ova karta, mogu automatski da je produže, tako što će se registrovati na portalu Parking servisa i kupiti elektronsku parking kartu.

- Apelujemo na korisnike da sva dugovanja koja imaju ka "Parking servisu" izmiruju elektronski, putem portala – navode u JKP "Parking servis".

Foto: Pink.rs/I. Petrović

Hoće li "pauci" nositi nepropisno parkirana vozila?

Služba za prenos nepropisno parkiranih vozila i dalje će regularno funkcionisati, a po nalogu nadležnih organa sva uklonjena vozila prenose se na plac na Starom sajmištu, navode u ovom preduzeću.

Foto: Pink.rs

U preduzeću ističu i da se svi zaposleni striktno pridržavaju preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije, pa će se i ubuduće ponašati u skladu sa merama definisanim zakonom.

#JKP Parking servis

#koronavirus

#vanredno stanje

'