AKTUELNO

Zaraženi nisu hteli za javnost da iznesu svoju pretpostavku o tome na koji način su se zarazili.

Ceo Simfonijski orkestar iz Niša biće u karantinu narednih 14 dana jer je u toku popodneva konstatovano da su dvoje zaposlenih zaraženi korona virusom, saznaju mediji u ovom umetničkom ansamblu. Zaraženi su S. B. i S. D. kod kojih je, nakon testiranja, nađeno prisustvo virusa.

- Sada pre pola sata nam je naređeno da budemo u karantinu narednih četrnaest dana bez obzira što neki nisu bolesni i nemaju simptome. Mislim da se mnogi slažu da budu u karantinu kako bi bili spremni, ako traje period inkubacije. Ispitani smo do detalja, gde smo bili, gde smo se kretali i slično. Ne možemo da tvrdimo, odakle virus u orkestru jer moguće je da nas je zarazio  neko od solista iz inostranstva, neko iz publike, stvarno ne znam - rekao nam je T. P. jedan od simfoničara.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Oboje zaraženih nisu hteli za javnost da komentarišu na koji način su se zarazili, u stvari da iznesu svoju pretpostavku.

Za sada na Infektivnoj klinici boravi šestoro pacijenata, odnosno biće ih osam sa dvoje muzičara iz Simfonijskog orkestra.

#Niš

#Simfonijski orkestar

#izolacija

#koronavirus

'