AKTUELNO

Dete je odmah testirano.

Žena pozitivna na koronavirus rodila je zdravu ćerku u italijanskom gradu Masa. Bebu su testirali čim se rodila i test se pokazao negativnim.

Italijanka je par dana pred porođaj pokazivala simptome koronavirusa.

-Mama je hospitalizovana na odeljenju za zarazne bolesti - rekao je doktor Roberto Marai, direktor epidemiološkog odeljenja.

Pacijentkinja nije bila teško bolesno, ali neki simptomi su nas nagnali da je ipak testiramo i da zatražimo konzultaciju s infektološkim timom. Rezultati testa su stigli ubrzo i pokazali su da žena ima koronavirus. Zbrinuli smo je na odeljenje za zarazne bolesti i sam porođaj se odvijao pod velikim merema predostrožnosti, dodao je on.

Kako je istakao, sve se odvijalo garantujući bezbednost ostalih pacijenata i osoblja, i dodao da je porođaj trajao sedam sati i da se beba rodila zdrava.

"Opstetičari Elisa Brusči i Frančesko Vitale, kao i ginekolog Đovana Casila su deo vrhunskog tima koji su pomogli da na svet dođe zdrava devojčica - dodao je Marai.

U Italiji je trenutno zaraženih 10.149, umrlo je njih 631. Italijanska vlada odlučila se za drastične mere kako bi sprečila širenje virusa, kompletna zemlja je u karantinu, ljudima su ograničili kretanje, a kazne za kršenje propisa su 200 evra i do tri meseca zatvora.

#Beba

#Italija

#Majka

#koronavirus

'