AKTUELNO

Danas počinje izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednost u Beogradu, a kamen temeljac kod tzv. Lakat krivine u Zemunu položen je u prisustvu premijerke Ane Brnabić.

Premijerka je istakla da se danas postavlja kamen temeljac za prvih 250 stanova, i ističe da će se u prvoj fazi u Beogradu izgraditi oko 1009 stanova, koje smo podelili na manje pakete, kako bi, ističe dali šansu domaćim kompanijama.

„U naredne tri nedelje krećemo sa 1000 stanova, za prvu fazu, a onda idemo dalje na drugu fazu“, rekla je Brnabić, i dodala da kreću iz Beograda, ali da će se izgradnja raširiti i na ostale gradove.

Kako kaže, veliko je interesovanje za ovaj projekat koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić.

„Ovo je prodaja stanova po povlašćenoj ceni za pripadnike službi bezbednosti. Oni stavljaju svoju bezbednost u interes naše bezbednosti i bezbednosti naše dece, pa ovih gestom želimo da im se zahvalimo“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je cena zakonski limitirana na 500 evra po metru kvadratnom. 

„Imaju prednost oni koji imaju delimično ili nemaju rešeno stambeno pitanje“, rekla je Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, žele da daju šansu i onima koji nisu oženjeni da šire svoje porodice, i dodala da će biti stanova za sve.

„Ovo je jedan od načina na koji ojačavamo naše službe bezbednosti i na koji želimo da im kažemo hvala“, rekla je Brnabić.

Planirano je, kako je ranije najavljeno, da se u Beogradu u blizini Lakat krivine kod Galenike izgradi ukupno 1.000 stanova po ceni do 500 evra po kvadratu.

Pored premijerke Brnabić, kako je najavljeno iz vlade, polaganju kamena temeljca prisustvuju i ministri Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Vulin, Zoran Đorđević, te direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

#Ana Brnabić

#Stanovi

#zgrada

'