AKTUELNO

Otkriveni svi detalji njegovog boravka!

Holivudski glumac Džon Malkovič stiže u naš glavni grad, gde će biti počasni gost Festa, a za posetu, koja će trajati manje od 48 sati, dobiće 100.000 evra.

Organizatori su se potrudili da se glumac u srpskoj prestonici oseća kao predsednik, pa su mu obezbedili predsednički apartman u jednom hotelu koji nosi naziv „Albert Ajnštajn“.

Foto: Foter/tom.tziros on Foter.com / CC BY

Popularni glumac nije tražio nikakve posebne uslove da dođe u Srbiju. Ipak, na svoj račun će inkasirati 100.000 evra. Kako se navodi, za ovakve posete plaća se od 30.000 do 100.000 evra, a s obzirom na to da je Malkovič velika zvezda, ne čudi što je dobio ovakav honorar.

Glumac u Beograd stiže na dan zatvaranja prestižnog filmskog festivala 8. marta, a u popodnevnim satima ima konferenciju za novinare. Nije sigurno da će Malkovič davati izjave za medije jer je tražio da nema obavezu prema njima.

Inače, on će dobiti priznanje Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Kao počasni gost, Malkovič će održati recital „Muzički kritičar“ uz muzičku pratnju, što je potvrdio Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu i predsednik Odbora Festa.

Organizatori su se potrudili da Malkovičev boravak u našem gradu ostane u lepoj uspomeni. Glumac će biti smešten u jednom prestoničkom hotelu u kojem su boravili brojni državnici i umetnici: Leonid Brežnjev, Indira Gandi, Robert Maknamara, Robert de Niro, Bred Pit, Bernardo Bertoluči, Maksim Gorki, Kirk Daglas, Majkl Daglas, Mila Jovović... Apartman nosi ime Alberta Ajnštajna, koga je u Srbiju dovela supruga Mileva Marić. U njemu se nalaze originalni komadi nameštaja sa dvora srpske dinastije Obrenović.

Foto: Beta AP/Press Cebef

Podsetimo, Džon Malkovič je popularni holivudski glumac, koji je dva puta bio nominovan za prestižnu nagradu Oskar, a publika kod nas ga najbolje poznaje iz filma "Biti Džon Malkovič" u kome glumi samog sebe.

Autor: Pink.rs

#Beograd

#Džon Malkovič

#glumac