AKTUELNO

Stanovnici Vuhana na sve moguće načine pokušavaju da zadrže zdrav razum i otarase se straha i stresa.

Dok Kina iznalazi načine da smanji broj zaraženih od smrtonosnog koronavirusa,stanovnici Vuhana koji su u karantinu dele preko društvenih mreža snimke svojeborbe sa izolacijom.

Ovaj grad, u kojem živi 11 miliona ljudi, epicentar je epidemije koronavirusa koji se sada proširio i na ostale delove sveta. Građanima je savetovano da ostanu u svojim domovima, dok se vlasti bore da epidemiju drže pod kontrolom. Međutim, većini je zatvorenost postala nepodnošljiva, te je izazvala nemire, paniku i strah. 

Najblji lek? Očigledno pesma. 

Naime, stanovnici su, u želji da međusobno rade na podizanju duha i ohrabrivanju, preko jedne aplikacije dogovorili da svako veče u 20 sati izađu na svoje terase, balkone i prozore i zajedno, kao jedan, skandiraju "Vuhane, možeš ti to!". Pevaju se razne pesme, a nijedno veče ne prolazi bez državne himne.

Iako je Vuhan i dalje grad duhova, stanovnici su očigledno našli način da koliko-toliko olakšaju svoje muke i podignu raspoloženje. 

U nastavku pogledajte snimke hiljada građana koji se ne vide, ali čija pesma odzvanja kvartovima i blokovima, šire se mrežama i pune srca ljudi širom sveta u ovako teškom trenutku.

Inače, zasad je potvrđeno da je koronavirusom "2019-nCoV" zaraženo 4.515 osoba, dok je broj smrtnih slučajeva porastao na 107.

Kina je preduzela neviđene mere povodom zaraze, te je ceo Vuhan stavila u karantin.

#Karantin

#Pesma

#koronavirus

#snimak

#vuhan

'