AKTUELNO

Lana je sa samo 19 godina pronađena mrtva, a fotografija baca novo svetlo na slučaj.

Stručnjaci u Nemačkoj uspeli su da otključaju telefon Lane Bijedić, devojke koja je mrtva pronađena u reci Studenčici kod Ljubuškog 6. oktobra.

Kako mediji saznaju, telefon je vraćen u Sarajevo, a analiziraju ga istražioci Federalne uprave policije (FUP). Prema saznanjima, na telefonu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je telo Lane Bijedić pronađeno.

Neverovatno i zastrašujuće je da je fotografisano baš ono mesto na kojem je ribar te kobne nedelje pronašao nepomično telo 19-godišnje Mostarke i nesuđene studentkinje građevine.

Od ranije se zna da je devojka u svom neobjašnjivom i misterioznom kretnju tog dana viđena i na samom vijaduktu Studenci, kao i na putu do tog mesta od Autobusne stanice u Čapljini, na koju se dovezla iz Mostara.

Telefon bi, nadaju se istražioci, trebao sadržavati i druge vredne podatke podatke o poslednjim danima devojke, pozivima, porukama.

U rekonstrukciji njenog kretanja, koja je urađena u prvoj sedmici od ubistva, utvrđeno je da se devojka autobusom zaputila do Čapljine, odakle je sa stanice pešačila sve do naselja Trebižat, gde joj se gubi trag.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva

Prema poslednjim informacijama, koje je Avaz dobio od izvora bliskih istrazi, utvrđeno je da je Lana viđena i na vijaduktu Studenci koji vodi prema Bijači, a ispod kojeg je njeno telo nađeno. Snimila ju je i nadzorna kamera. Ta je informacija dodatno zamrsila njen tok kretanja.

S obzirom na to da se s vijadukta do mesta gde je pronađena može doći peške makadamskim putem, istražioci su poslednjih dana češljali i to područje, ali ništa, nažalost, nisu našli.

Istražioci iznova obilaze širi lokalitet, ali za sada ne mogu pronaći mesto na kojem je devojka ubijena.

Među sumnjivim mestima je kupalište Božjak, na kojem je Lana često boravila tokom leta s prijateljicama i majkom Ninom, koja je to i potvrdila u svom nedavnom statusu na Fejsbuku.

Mesto zločina deluje savršeno. Na samoj je granici Zapadno-hercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona. S puta, praktično, ne vidi, sve je u šiblju i monstruozni ubica koji je uzeo život tom nevinom detetu računao je da se za njegov zločin neće saznati. Ali ribar koji je telo našao skoro svaki dan je baš na tom mestu. Stravičan je to prizor bio - ispričao je ranije jedan meštanin.

Lana Bijedić je četiri dana nakon smrti ispraćena iz Mostara za Beograd, gdje je potom kremirana.

#Bosna i Hercegovina

#Lana Bijedić

#Smrt

'