AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu danas prelistavamo sa Žarkom Rakićem, glavnim i odgovornim urednikom dnevnog lista "Politika", prof. dr Zoranom Dragišićem sa Fakulteta bezbednosti i Goranom Vesićem, zamenikom gradonačelnika Beograda.

Pažnja domaće i svetske javnosti ovih dana usmerena je na petak, kada će u Briselu biti održan nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Može li ova runda pregovora doneti rešenje kosovskog čvora, ko će za pregovaračkim stolom zastupati Prištinu i da li će na ovom sastanku biti reči o razgraničenju, tema je o kojoj ćemo razgovarati sa prof. dr Draganom Đukanovićem, sa Fakulteta političkih nauka i Nebojšom Krstićem, marketinškim stručnjakom.

Ko će sve snositi odgovornost za tragičan događaj na gradilištu u centru Beograda, u kojim sektorima ima najviše radnika na crno, ko će se i kako naći na stubu srama, kome je ministar rada poručio da bude brutalniji, koliko će iznositi najmanja plata u Srbiji i kada će početi i za koga da se primenjuju nova pravila o ukidanju kaznenih poena za prevremeno penzionisanje? O ovim pitanjima,kao i o socijalnim kartama i socijalnom dijalogu u Srbiji,jutros razgovaramo sa ministrom za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem.

Kada je krajem prošle godine spuštena zavesa na farsu,zvanu Haški tribunal,ostalo je pitanje šta je epilog rada tog antisrpskog suda?O bruci i nepravdi jednog Haga,ali i onih koji su,pod okriljem demokratije i lažnog moralnog čina,isporučivali Srbe tribunalu, razgovaramo sa predsednikom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem i general pukovnikom u penziji Vladimirom Lazarevićem.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

"Pod reflektorima" nam je glumac Miloš Vlalukin, koji će nam otkriti kakva je atmosfera na probama predstave "Oliver Tvist" čija se premijera očekuje u oktobru u Pozorištu "Boško Buha".

Sa nama će i ovog jutra biti mađioničari Piksi i Zeka koji će nam pokazati još jedan sjajan trik.

Upravnik Beogradskog dramskog pozorišta Slobodan Ćustić i predsednik Opštine Krupanj Ivan Isailović, otkriće nam sve detalje o budućoj saradnji ovog teatra i Opštine Krupanj, a pričaćemo i o njihovim ulogama u novom domaćem filmu "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije" čija je premijera zakazana za 11. novembar.

O povratku na muzičku scenu posle dugogodišnje pauze, novom albumu koji nosi naziv "Ljubav kao odgovor“ ali i planovima kada je reč o koncertima i nastupima u narednom periodu, razgovaraćemo sa Slavkom Banjcem.

#Zoran Đorđević

'