AKTUELNO

Istorijski spektakularni film koji je, od devet nominacija, osvojio četiri Oskara - za scenografiju, fotografiju, kostime i vizualne efekte.

Jedan od najpoznatijih holivudskih filmova svih vremena, raskošno produciran, sniman na autentičnim lokacijama, ovenčan sa četiri nagrade Oskar – “Kleopatra” (eng. Cleopatra), režirao je 1963. godine Džozef Mankevic, a na programu Pink 2 je sutra ujutru u 8 časova.

Foto: Promo

Biografska drama, koja je prvobitno trajala šest sati, pa je naknadno skraćena na sadašnju verziju od četiri, prati uspon i pad egipatske carice Kleopatre, koju tumači Elizabet Tejlor, dok njene ljubavnike - rimskoga cara Cezara i slavnog vojskovođu Marka Antonija, igraju Reks Harison i Ričard Barton. Tokom snimanja ovog istorijskog spektakla Elizabet i Barton su započeli ljubavnu vezu, koju su kasnije krunisali brakom.

Foto: Promo

Radnja se odvija 48. godine pre nove ere, nakon bitke kod Farsala, kada je rimski car Julije Cezar porazio Pompeja, koji beži u Egipat, nadajući se da će mu pomoć pružiti mladi egiptski faraon Ptolomej i njegova sestra Kleopatra. Međutim, i Cezar dolazi u Egipat, pa mladi Ptolomej pokušava da pridobije njegovu naklonost. To pokušava i njegova starija sestra Kleopatra, koja na lukav način ulazi u Cezarevu palatu. Očaran njenom lepotom, Cezar se zaljubljuje i proglašava je jedinom vladarkom Egipta. Iz te veze rađa im se sin.

Foto: Promo

Međutim, Cezar je prinuđen da ode u Italiju, a prilikom Kleopatrine posete Rimu, njega ubijaju, a ona se vraća u Egipat. Nešto kasnije, udovica upoznaje Cezarevog štićenika Marka Antonija i među njima plane strast, koja ih pretvara u ljubavnike i vojne saveznike.

Ne propustite nagrađivani klasik “Kleopatra” sutra ujutru u 8 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Kleopatra (1963)

#Pink 2

#Televizija Pink

'