AKTUELNO

Filmska adaptacija iz 2009. godine romana „Podstanar”, Meri Belok Lovndes, koja je davne 1913. pisala o serijskom ubici Džeku Trboseku

Roman „Podstanar”, koji je napisala Meri Belok Lovndes davne 1913. godine, opisujući ubistva Džeka Trboseka, doživeo je nekoliko adaptacija, a film koji je na programu Pink 2 večeras u 22 sata pod naslovom “Stanar” (eng. Lodger), snimljen je 2009. godine. Priču je prvo za nemi film adaptirao slavni reditelj Alfred Hičkok 1927, a nakon još četiri ostvarenja, jedne radio drame, pa čak i opere na istu temu, režije se prihvatio Dejvid Ondatje. On je za triler koji gledamo večeras angažovao Alfreda Molinu, Houp Dejvis, Šejna Vesta i Sajmona Bejkera.

Foto: Promo

Priča je smeštena u Los Anđeles i prati dva preklapajuća zapleta. Na početku se dešava brutalno ubistvo prostitutke na Sanset bulevaru u Holivudu, gde se okuplja veliki broj policajaca. U istom kraju, ali sutradan, mladi čovek dolazi na vrata jedne kuće tražeći od vlasnice sobu za iznajmljivanje, predstavljajući se kao pisac kome trebaju mir i tišina.

Foto: Promo

Radnja se potom odvija oko oba slučaja i prikazuje, s jedne strane težak odnos psihički labilne mlade gazdarice i njenog novog podstanara, a sa druge - napetu igru živaca između problematičnog detektiva i inteligentnog serijskog ubice.

Ne propustite triler “Stanar” večeras u 22 sata na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Pink 2

#Stanar (The Lodger) | 2009.

#Televizija Pink

'