AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

- Štampu danas prelistavamo sa Duškom Vukajlovićem, glavnim i odgovornim urednikom dnevnog lista "Alo", prof. dr Dejanom Miletićem, direktorom Centra za proučavanje globalizacije i Sašom Adamovićem, istoričarom.

- Za koga je osiromašeni uranijum na prostoru Srbije duboko skrivana istina,a za koga mit i teorija zavere, zašto neko taj zločin bez presedana u novijoj istoriji Evrope naziva uranijumskim NATO zagrljajem i šta sada znače izjave iz NATO-a da je u bombardovanju 1999.godine verovatno bilo grešaka? O tome jutros sa profesorom Fakulteta bezbednosti Darkom Trifunovićem, generalom u penziji Vidosavom Kovačevićem, predsednikom skupštinskog Odbora za KiM Milovanom Drecunom i predsednikom skupštinskog Odbora za zdravlje dr Darkom Laketićem koji će i rukovoditi Komisijom za istragu posledica NATO bombardovanja.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- O jučerašnjem sastanku sa direktorom Evropske odbrambene agencije, bezbednosnom situacijom u regionu, planovima vojske kada je reč o naoružanju ali i novinama koje donose odbrambeni zakoni koji su prošle nedelje usvojeni u Skupštini Srbiji, razgovaraćemo sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom.

- U Srbiji 44 odsto učenika u školama trpi vršnjačko nasilje, a svaki peti učenik žrtva je ismevanja. Kako naučiti decu da konstruktivno rešavaju konflikte sa svojim vršnjacima, tema je o kojoj dana srazgovaramo sa Ivanom Milenković, glavnom koordinatorkom Udruženja "Drug nije meta" i Ljubicom Bogetić, psihologom.

- Upoznaćete Kostu Kuzmanovića, Andrijanu Drašković i Aleksandra Alvanju koji su na Evropskom prvenstvu u mentalnom računanju zajedno sa svojim drugarima osvojili dve zlatne, dve bronzane i jednu srebrnu medalju.

- Gost rubrike "Pod reflektorima" biće glumac Uroš Jovčić sa kojim ćemo razgovarati o predstavi "Boje šteka" koja će 23. maja biti izvedena u Akademji 28.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Mađioničari Piksi i Zeka pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova.

- U rubrici Hit jutra ugostićemo Bojana Glišića koji će nam predstaviti njegovu novu pesmu "Kada moja nisi" koju je snimio u duetu sa Vladom Glišićem.

#Aleksandar Vulin

#Bezbednost

#Ministarstvo odbrane

'