AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu danas prelistavamo sa Aleksandrom Apostolovskim, novinarom dnevnog lista "Politika", ekonomistom prof. dr Milenkom Dželetovićem i Aleksandrom Tomić, predsednicom skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Prekršajni sud u Slunju oslobodio je juče hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona optužbi za remećenje javnog reda i mira, vezano za poklič "Za dom spremni" u okviru izvođenja pesme "Bojna Čavoglave" na prošlogodišnjoj proslavi godišnjice akcije "Oluja". Kako je moguće da je ustaški poklič za sud jedne evropske države samo stih i da li je slučajnost to što je ova presuda doneta na godišnjicu akcije "Bljesak", tema je o kojoj danas razgovaramo sa Savom Štrpcem, predsednikom Dokumentaciono informacionog centra "Veritas", Perom Zlatarom, dopisnikom hrvtaskih medija iz Beograda, Dragomirom Anđelkovićem, političkim analitičarom i Predragom Rajićem iz Centra za društvenu stabilnost.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Da li je u Srbiji konačno počelo ozbiljno da se odgovara za zločin prema životnoj sredini, kako će se posledice NATO bombardovanja uskoro naći pod lupom vlade, koliko teško se srpske domaćice opraštaju od plastičnih kesa i šta sa onima koje rado čuvaju u špajzu, ko nam truje voće i povrće i po čijem će receptu Srbija preraditi otpad, pitamo ovog jutra ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana.

Da li se,u ovom trenutku,na listi potencijalno najverovatnijih konflikata u svetu,na samom vrhu nalazi sukob Izraela i Irana u Siriji, da li bi najnoviji potezi Izraela mogli da dovedu do eskalacije sukoba na Bliskom istoku i šta bi jedna pravopisna greška mogla da napravi na relaciji Bela kuća-Iran? O tome sa dekanom Fakulteta za bezbednost iz Novog Sada prof.dr Miroslavom Bjegovicjem, istoričarom Nebojšom Starovićem i prof.dr Miroljubom Jevtićem, sa Fakulteta politčkih nauka.

Zbog čega,u vreme kada država odgovorno poziva na povećanje nataliteta,majke u pojedinim sredinama ostaju bez posla, da li pojam "zaposlena majka" u nekim opštinama ostaje samo slovo na papiru i zašto se Centar za socijalni rad našao u centru skandala koji je potresao Svilajnac? Svoju životnu priču u "Novom jutru" iznosi majka troje dece, pedagog Danijela Ikanović, a o promovisanju vrednosti porodice govoriće teolog i poverenik Hilandara Miloš Stojković.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

U rubrici Pod reflektorima ugostićemo glumicu Sofiju Juričan sa kojom ćemo razgovarati o predstavi "Režim ljubavi", koja će 12, maja biti izvedena u Ateljeu 212.

Mađioničari Piksi i Zeka i ovog jutra pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova.

U rubrici Hit jutra ugostićemo Tropiko bend sa kojima ćemo razgovarati o njihovim novim pesmama, ali i planovima za naredni period.

#Novo jutro

'