AKTUELNO

U četvrtak, 12. septembra, teatar "Odeon" zvanično je otvorio svoja vrata za domaću publiku, a pretpremijerno izvođenje dugo očekivanog mjuzikla "Lu", autora Željka Mitrovića, privuklo je ogromnu pažnju domaće javnosti i oduševilo sve posetioce. Zvanična premijera usledila je dan kasnije, kada su brojne ličnosti iz domaćeg, ali i pojedinci iz svetskog džet-seta, prodefilovali crvenim tepihom nove kulturne institucije, a karte za mjuzikl planule su u rekordnom roku, zbog čega je nekoliko stotina ljudi ostalo ispred teatra na dan premijere, 13. septembra, ali i dan kasnije.

Autorska predstava direktora i vlasnika Pink Media Group Željka Mitrovića definitivno je postavila nove standarde i granice, a gotovo svi posetioci "Odeona" su nakon ogledanog mjuzikla "Lu" bili saglasni u jednom - da su im premašena sva očekivanja.

Foto: TV Pink Printscreen

S druge strane, do sada nezapamćeno interesovanje publike iznenadilo je i Mitrovića, koji je poželeo da se iskupi svim zainteresovanim posetiocima "Odeona" jer, zbog ograničenih kapaciteta, nisu bili u prilici da pogledaju mjuzikl "Lu" tokom prva tri dana njegovog izvođenja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Negde oko 6 sati su karte bile rasprodate i nije bilo karata, tako da sam ja pozvao te ljude koji su na žalost ostali bez karata da da dođu posle u naš Art Odeon klub na besplatno piće. Toliko je bilo dirljivo to koliko su želeli da uđu, ali evo mi smo završili ovo četvrto prikazivanje i igranje i zapravo ono što je fascinantno svaki put je publika sve bolja i bolja. Danas je apsolutno publika bila neverovatna, oni su skandirali, pevali, ustajali, smejali se, tako da ja sam prezadovoljan i presrećan zato što ovaj projekat je jedan uspešan projekat - istakao je Mitrović za "Nacionalni dnevnik" TV Pink.

Kako je Mitrović prethodno najavio, mjuzikl "Lu" svoja premijarna prikazivanja imaće u petak, subotu i nedelju i još jedan vikend posle toga, a potom će se ući u normalan repertoar. Do tada će se, takođe, znati ceo plan i program za novembar i decembar.

- U decembru bi trebalo da bude ceo repertoar proširen, što znači pet ili šest predstava od kojih dve dečije - sve mjuzikli, naravno, tako da od Nove godine praktično ćemo imati potpuni repertoar, ali ćemo zadržati ovaj princip "back to back" iz dana u dan kada su premijere u pitanju - rekao je Mitrović.

Foto: J. Simonović

Predstava "Lu" je, objašnjava Mitrović, multimedijalni doživljaj koji pruža nekoliko ugođaja odjednom - to je i pozorišna predstava, bioskopska premijera, medžik-šou i rok koncert, dodajući da je to pozorište savremenog doba, usklađeno sa vremenom u kojem živimo.

Teatar "Odeon" je lična karta Željka Mitrović i, prema prvim reakcijama publike, vlasnik Pink Media Group je jedinstvenim pozorištem na našim prostorima nadmašio Brodvej.

Foto: TV Pink Printscreen

Posetioci "Odelona" su posle odgledanog mjuzikla svoje utiske podelili pred kamerama TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Fantastično, pravo da vam kažem idem srećna kući. Poručiću svima da dođu i pogledaju ovaj spektakal, to je nešto što se nije do sada dešavalo u Beogradu - rekla je jedna od gledateljki iz publike nakon predstave "Lu" ne krijući oduševljenje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Produkcijski i u multimedijalnom smislu ovo je nešto sasvim novo na našem tržištu, zaista fenomenalan i veliki podvig Željka Mitorvića, predstava je odlična - naveo je jedan od posetilaca teatra.

Foto: TV Pink Printscreen

Inovativan, uzbudljiv i ispred vremena, teatar "Odeon" posetiocima nudi magičan i izvanredan doživljaj pozorišta uz brojne vizuelne momente, odličnu glumačku postavu, ali i neverovatnu ljubavnu priču.

Foto: J. Simonović

Pozorište vlasnika Pinka razbija predrasude, pomera granice i svetskim teatrima drži lekciju iz savremene umetnosti.

Srbija je dobila teatar kakav zaslužuje i to zahvaljujući Željku Mitorviću, a "Odeon", osim što podiže ugled našoj zemlji, zasigurno postaje i najprestižnija ustanova kulture i umetnosti, ali i tehničkih inovacija u celom svetu.

Autor: Dalibor Stankov