AKTUELNO

''Teorija svega'' britanska je biografska ljubavna drama iz 2014. režisera Džejmsa Marša, za koju je scenario napisao Entoni Makarten.

Film je inspirisan memoarima Džejn HokingTeorija svega: Čudesni život Stivena Hokinga i prikazuje vezu fizičara Stivena Hokinga i njegove dugogodišnje supruge Džejn, njegovu borbu sa Lu Gerigovom bolešću i uspon u naučnoj karijeri.

Glavne uloge tumače Edi Redmejn i Felisiti Džouns, a pored njih u filmu nastupaju Čarli Koks, Emili Votson, Sajmon Makberni i Dejvid Tjulis.

Foto: Pink.rs/Pexels

Film je premijerno prikazana na Filmskom festivalu u Torontu 7. septembra 2014. gde je naišao na dobar prijem kod kritičara, koji su pohvalili režiju, scenario i izvedbe Redmejna i Džounsove. Nakon bioskopske premijere ostvario je dobru zaradu i bio nominovan za brojne prestižne nagrade, uključujući pet Oskara, četiri Zlatna globusa, deset BAFTA i tri Nagrade Udruženja glumaca. Redmejn je na ceremoniji dodele svakog od ovih priznanja osvojio nagradu u kategoroji "Najbolji glumac u glavnoj ulozi" za svoj portret Stivena Hokinga.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!