AKTUELNO

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac izjavio je danas da građani Srbije treba da prijave svakoga ko bude organizovao "privatne žurke", jer će komunalna milicija odgovoriti na svaku prijavu.

Divac je za TV Vesti pričao i o akcijama koje su sprovedene tokom protekle večeri, kada su njegove kolege i on u Beogradu zatekli 50 lica u jednom hotelu, kao i oko 130 osoba u jednom lokalu.

Foto: TV Vesti

I sinoć sam bio sa svojim kolegama na terenu. Sinoć smo imali jedan hotel u kom je zatečeno oko 50 lica. Nije bila klasična žurka, ali je bilo posle radnog vremena. Posle ponoći oko 1 i 30 u Hangaru smo imali objekat u kom je bilo oko 130 lica. Svim gostima su ispisane prijave za nenošenje maski, a organizator je priveden - priča Divac za Vesti i dodaje:
Komunalna milicija, sve vreme tokom koronavirusa, vrši mere koje donosi Krizni štab. Nemamo dovoljno ljudi, ali smo maksimalno angažovani. Hoću da napomenem da u poslednjih nekoliko dana imamo drastična kršenja, kao što je bilo i pre desetak dana. U tim situacijama se podnose krivične prijave i apel je svima da se mere poštuju. Ako ne budemo poštovali mere, uzalud ih donosimo. Nije suština da li ćemo skratiti radno vreme, nego koliko ćemo motivisati ljude da poštuju mere - izjavio je Divac.

Foto: TV Vesti

Dešavalo se i da organi reda budu fizički napadnuti, a Divac ističe da mu nije jasno kako osoba koja organizuje korona žurku sebi još dopusti da napadne policajca.

Imali smo slučaj na Novom Beogradu kada su napadnute kolege iz stanice Novi Beograd. Sinoć nije bilo problema, ja ne mogu da shvatim da neko ko krši mere, dozvoli sebi još i da napadne lica koja su ovlašćena da prate da li se mere poštuju. Moramo da izdržimo još mesec i po dana, koliko nam fali do tog kolektivnog imuniteta. Ovo nije vreme za opuštanje - priča Divac.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Autor: S. K.