AKTUELNO

Uživajte u filmovima na TV Vesti svake večeri od ponoći. Večeras pogledajte film "Snajperista".

Snajperista je američki biografsko ratni film iz 2014. godine reditelja Klinta Istvuda, a po scenariju Džejsona Hola na osnovu knjige Američki snajperista: Autobiografija najsmrtonosnijeg snajperiste u američkoj vojnoj istoriji.

Naslovnu ulogu tumači Bredli Kuper kao snajperista Kris Kajl, dok su u ostalim ulogama Sijena Miler, Luk Grajms, Kajl Galner, Sem Džeger, Džejk Makdorman i Kori Hardrikt.

Film je dobio šest nominacija za nagradu Oskar uključujući nagrade za najbolji film, najboljeg glumca u glavnoj ulozi (Bredli Kuper), najbolji adaptirani scenario (Džejson Hol), najbolju montažu (Džoel Koks i Gari Di Rouč), najbolju montažu zvuka i najbolje miksanje zvuka. Osvojio je Oskara za najbolju montažu zvuka.

Film prati život Krisa Kajla (Bredli Kuper), koji je postao najsmrtonosniji strelac u američkoj vojnoj istoriji sa 255 ubistava iz četiri ture u rat u Iraku, od kojih je 160 zvanično potvrdilo Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država. Poslat u Irak kako bi štitio svoje saborce, Kris Kajl uskoro je dobio nadimak Legenda, a postao je nadaleko poznat i sa neprijateljske strane, pa mu je ucenjena glava. Uprkos životnoj opasnosti i porodici, koja je strepela kod kuće, Kris je odradio četiri misije u Iraku sledeći moto američkih marinaca "ne ostavljaj ni jednog čoveka iza sebe". Ali nakon što se vratio kući, svojoj supruzi Taji (Sijena Miler) i deci, Kris je shvatio da se radi o ratu u kome ne može da pobedi.

Foto: Tv Vesti

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#TV Vesti