AKTUELNO

Jutros je održana sednica Kriznog štaba, procenjeno je da se epidemiološka situacija pogoršava i da je neophodno pojačati kontrole poštovanja mera, kao što se poslednji nedelju dana i radilo. Krizni štab ponovo zaseda u petak, a tada ćemo saznati da li nas očekuje pojačanje mera tokom vikenda.

Gost Dušice Spasić na TV Vesti danas je bio imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković koji je istakao da je danas na sednici bilo više predloga. Janković je rekao i da će nas sve spasiti poštovanje mera.

Bilo je više predloga, ono što je važno, jeste da se mere rigorozno sprovedu. Vidimo da broj novozaraženih raste, raste i broj prvih pregleda u kovid ambulantama, što je prvi vesnik novog talasa. Poštovanje mera će nas spasiti. Diskusija će se nastaviti u petak - rekao je Janković.

Foto: TV Vesti

Janković je istakao i kako neće biti zabrane kretanja, kao ni zatvaranja prodavnica, apoteka i pumpi. Gostujući na TV Vesti imunolog je objasnio i čemu služe vakcine, a zatim je dodao i da je važno da se što pre izborimo sa pandemijom.

Pod zatvaranjem se ne podrazumevaju nasušne potrebe građana. Prodavnice, apoteke, pumpe i sloboda kretanja, ništa od toga nije u pitanju. Kada kaženo da zatvorimo sve, mislimo na sve ostale objekte. Vakcine štite u visokom stepenu, ali ne sto posto. Sve ostaje na snazi, dok se ne izborimo sa epidemijom i pandemijom. Čemu onda služe vakcine? One služe da zaštite osobu koja je vakcinisana i kolektiv, ali i da brže dovedu kraju pandemiju - priča Janković za TV Vesti.

Foto: TV Vesti

Kada je reč o zatvaranju škola i prelasku na onlajn nastavu, Janković za TV Vesti govori kako za sada postoji sistem koji se dobro pokazao.

Za sada imamo još uvek onaj sistem koji se dobro pokazao, ako se pogorša, dolazi u obzir da određene uzrasne grupe ili cele škole pređu na onlajn nastavu, to je uvek opcija. Za sada, situacija to ne iziskuje. Važno je da motrimo i stražarimo i da prijavimo svaki slučaj - izjavio je Janković.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.