AKTUELNO

Letnji karavan emisije "Žikina šarenica" nastavlja svoj put, a ovog vikenda na red je došla naša južna pokrajina, Kosovo i Metohija - u subotu 20. jula emisija će se emitovati iz Rajske Banje u Banjskoj, dok će u nedelju 21. jula ekipa posetiti Gračanicu.

Na samom početku videćete priču o Banjskoj, manastirima i Rajskoj Banji, a više o tome će kroz razgovor sa Žikom Nikolićem i Marijom Egeljom ispričati predsednici opština Zvečan, Leposavić, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok.

Pored toga, videćete i priču o kulturno - istorijskim spomenicima u Kosovskoj Mitrovici i svim prirodnim lepotama naše južne pokrajine. Narodne igre iz ovog kraja predstaviće brojna kulturno - umetnička društva: "Zvečan", koja će predstaviti igre iz Zvečana, "Kopaonik", koja će predstaviti gradske igre iz Prištine, plesno udruženje "Lane" i mnogi drugi.

Za dobru muziku će ove subote u Rajskoj banji biti zaduženi Jovana Barac, ali i naša Pinkova zvezdica David Marković, koji dolazi upravo iz Zvečana. David je učestvovao u trećoj sezoni, ali i u petoj "Pinkove zvezdice - All Stars" sezoni, kada je stigao do supefinala. David je svojim glasom raznežio žiri i publiku, a u emisiji "Žikina šarenica" otpevaće pesmu "Gusta mi magla padnala".

Žika i Marija ugostiće i Mis Srbije, Katarinu Šuklić, koja će takođe pokazati svoje vokalne sposobnosti. U nedelju će vam Žika, Marija i Slađana Ivančević predstaviti priču o Gračanici, u kome se nalazi istoimeni srednjevekovni manastir, zadužbina kralja Milutina i jedan od napoznatijih srpskih manastira.

Žika će razgovarati sa Srđanom Popovićem, predsednikom Opštine Gračanica, ali i sa Bobanom Petrovićem, direktorom turističke organizacije Gračanice, koji će ispričati sve o turističkoj ponudi ove opštine. Stanislav Kojić će gledaocima "Žikine šarenice" predstaviti sva kulturna blaga Kosova i Metohije, koja ne smeju biti zaboravljena. I u nedelju će kulturno-umetnička društva predstaviti igre iz ovog dela Srbije - "Slavuj", koji će pokazati igre iz Metohije, "Simonida" sa igrama iz Binačke Morave, kao i muška grupa ansambla "Venac" i "KUD "Branko Medenica".

Muzički gosti postaraće se za dobro raspoloženje - uživo će, između ostalih, za vas pevati Nemanja Todorović i Snežana Đurišić.

Budite uz "Žikinu šarenicu" koja se ovog vikenda emituje iz Rajske Banje u subotu i Gračanice u nedelju, od 10 časova samo na TV Pink!

#emisija

#žikina šarenica

'