AKTUELNO

Policija u njegovom stanu pronašla neosporive dokaze.

Sveštenik iz Ohaja se suočava sa ozbiljnim optužbama, nakon što je priznao da je imao seks sa tinejdžerkom (17), koja je sada trudna, prenosi Dejli Mejl.

Kristofer Fokshoven (45) bio je pastor u jednoj crkvi u blizini Pitsburga, a kada se saznalo za ovaj slučaj odmah je uhapšen, prenosi 10TV. Tužilac je rekao da su sveštenik i tinejdžerka rekli njenim roditeljima da je ona trudna. Kristofer je optužen za seks sa malolentom osobom, a veruje se da se sve odigralo između avgusta i Oktobra ove godine.

Međutim, tužilac ističe da je ubeđen da je ovakav odnos između njih postojao tri godine. Eparhija je odmah po saznanju za njihov slučaj, sve prijavila policiji 27. oktobra. Sveštenik je odmah suspendovan i nije mu više dozvoljeno da uđe u crkvu, prenosi Dejli Mejl.

Partparol parohije kaže da je kanonski zakon ne dozvoljava eparhiji da izrekne bilo koju drugu sankciju osim suspenzije. Sveštenikova kuća je pretresena, a policija je navodno pronašla dokaze o kriminalnim aktivnostima.

Pronađeno je i nekoliko upotrebljenih kondoma i pozitivan test za trudnoću. On će biti saslušan 26. novembra, a država je odredila kauciju od milion dolara.

#Sveštenik

'