AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da će Rusija poručiti novo oružje kakvom, neće biti ravnog nigde u svetu, prenosi AP.

Američka agencija navodi da je ruski predsednik na sastanku sa visokim vojnim oficirima i policijskim zvaničnicima, rekao da "Rusija ne preti nikome i strogo se pridržava svojih obaveza u oblasti međunarodne bezbednosti i kontrole naoružanja".

Istovremeno, ruski predsednik je najavio da će ruski arsenali biti modernizovani kako bi se obezbedila zaštita od bilo kakvih potencijalnih pretnji.

Putin je to rekao istog dana kada je NATO u Norveškoj počeo najveće vojne vežbe od završetka Hladnog rata, sa oko 55. 000 pripadnika vojnih snaga, primećuje AP.

Američka agencija napominje da je Putinova najava usledila nakon što je američki predsednik Donald Tramp saopštio da namerava da isključi SAD iz sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja iz 1987. zbog, kako je naveo, ruskih kršenja pakta.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin danas sa stalnim članovima nacionalnog Saveta bezbednosti razgovarao o pitanjima strateške stabilnosti u svetlu planova SAD o povlačenju iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjem dometa (INF), prenosi Tass.

- Razmenjena su mišljenja o strateškim bezbednosnim pitanjima, posebno s obzirom na planove SAD o povlačenju iz Sporazuma INF, kao i o drugim aspektima rusko-američkih odnosa - rekao je Peskov.

#Svet

#Vladimir Putin

#oružje

'