AKTUELNO

Erdogan i Salman su, u telefonskom razgovoru, takođe razgovarali i o koracima koje treba preduzeti u istrazi.

Gradonačelnik Beograda sastao se španskom delegacijom na čelu sa državnom sekretarkom za trgovinu Šijanom Mendes, koja je poručila da su španske kompanije sve zainteresovanije za Srbiju. U španskoj delegaciji, koja je posebno bila zainteresovana za projekat metroa u Beogradu, bili su i ambasador te zemlje u Beogradu Migel Fuertes i generalni direktor Sektora za poslovanje u inostranstvu Španske agencije za izvoz i investicije (ICEX) Havijer Sera.

Delegaciju Grada Beograda na sastanku činili su i Luka Petrović, sekretar za investicije, i Maja Tintor, rukovodilac Sektora za turizam Turski predsednik RedžepTajip Erdogan i saudijski prestolonaslednik princ Mohamed bin Salman razgovarali su o "potrebi da zajedničkim snagama rasvetle sve aspekte ubistva" saudijskog novinara Džamala Kašogija, saopštili su danas turski zvaničnici.

Erdogan i Salman su, u telefonskom razgovoru, takođe razgovarali i o koracima koje treba preduzeti u istrazi, prenela je agencija AP. Turski zvaničnici su naveli da je do razgovora došlo na inicijativu saudijskog princa.

Turske vlasti tvrde da je 15-člani saudijski tim ubio novinara u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, a Saudijska Arabija je tek posle više od dve nedelje saopštila da je Kašogi ubijen u konzulatu u tuči.

#Redžep Tajip Erdogan

'