AKTUELNO

Iako je Rod Rozenštajn izjavljivao za medije da je predsednik SAD nespospban, Tramp želi da ga zadrži na akutelnoj funkciji.

Predsednik SAD Donald Tramp je izjavio da bi "radije sačuvao" drugog čoveka ministarstva pravde Roda Rozenštajna, koji je prema navodima medija rekao da je Tramp nesposoban i da ga treba smeniti. - Više bih voleo da ostane - rekao je Tramp i dodao da će zakazani sastanak s Rozenštajnom u Beloj kući najverovatnije biti odložen zbog senatskog sasušanja kandidata za Vrhovni sud SAD Breta Kevenoa i žene koja ga optužuje za seksualni napad.

Predsednik SAD već duže vreme neprestano izražava svoje nezadovoljstvo Rozenštajnom, koji nadgleda veoma osetljivu istragu specijalnog tužioca Roberta Mulera o navodnoj saradnji Trampovog izbornog štaba s Rusijom i eventualnom Trampovom ometanju pravde otkako je stupio na položaj predsednika.

Tramp gotovo svakodnevno osuđuje "lov na veštice" i traži brzo okončanje istrage. Rozenštajn je u petak demantovao navode "Njujork tajmsa" da je 2017. tokom internog sastanka govorio o mogućnosti da se Tramp smeni zbog nesposobnosti da obavlja funkciju, aktiviranjem 25. amandmana Ustava SAD. Prema Trampu, Rozenštajn je "potvrdio da to nikada nije rekao i da je rekao da ne veruje u to".

Predsednik SAD je ponovio da "nije bilo saradnje i nije bilo ometanja" istrage.

#Donald Tramp

#SAD

'