AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je sinoć da pregovori o planiranom samitu SAD i Severne Koreje u Singapuru teku "veoma, veoma dobro".

Tramp je rekao novinarima da SAD još razmatraju 12. jun kao datum samita američkog predsednika s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Prema njegovim rečima, ima "mnogo dobre volje" za održavanje samita i denuklearizacija Korejskog poluostrva bi bila "sjajna stvar".

Predsednik SAD je rekao da je jučerašnji iznenadni sastanak lidera Severne i Južne Koreje, Kim Džong Una i Mun Džae Ina, u pograničnom gradu u demilitarizovanoj zoni između te dve zemlje prošao "odlično".

- Veoma dobro napredujemo kada se radi o samitu s severnom Korejom - naveo je i on i dodao da se pripremni sastanci već održavaju.

Bela kuća je u subotu saopštila da će njen tim ovog vikenda otputovati u Singapur da bi radio na logistici mogućeg sastanka Trampa i Una.

Tramp je ranije otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom planiran za 12. jun u Singapuru, navodeći kao razlog "strahovit gnev i otvoreno neprijateljstvo" u saopštenju Severne Koreje od srede.

Tramp je potom ipak ostavio mogućnost novog sastanka, rekavši da čeka da li će Kim ponovo pokrenuti "konstruktivni dijalog".

#Donald Tramp

'