AKTUELNO

Situacija se stabilizuje?

Ruska strana je u direktnom kontaktu sa rukovodstvom Komiteta načelnika štabova Vojske Sjedinjenih Američkih Država, a sa NATO-om komunicira preko Turske, izjavio je na televiziji „Rusija 1“ predsednik Odbora za odbranu Državne dume Rusije Vladimir Šamanov.

- Postoji direktan dijalog sa rukovodstvom Komiteta načelnika štabova Amerike. Preko naših saveznika, turskih kolega, komunikacije se proveravaju i preciziraju sa NATO-om - istakao je Šamanov.

On je takođe pozvao da se ne brine zbog situacije u Siriji, naglašavajući da političari, diplomate i vojska Rusije rade 24 sata dnevno u bliskom kontaktu. Odbor Dume za odbranu nije zabrinut zbog mogućeg napada SAD na Siriju.

On je dodao da, po njegovom mišljenju, „koliko god da su emocionalne i preteće izjave gospodina (Donalda) Trampa“, reakcija britanske premijerke Tereze Mej i francuskog predsednika Emanuela Makrona „govori o tome da kod njih nema jedinstva i da su preduzete mere već donele početne rezultate“.

Šamanov je naglasio da Odbor Državne dume za odbranu Rusije nije zabrinut zbog informacija o mogućim napadima Sjedinjenih Američkih Država na Siriju. On je pozvao Ruse da ne brinu zbog nastale situacije i rekao da vojne, diplomatske i političke vlasti Rusije sarađuju u bliskom kontaktu bez prestanka.

Američki predsednik Donald Tramp je danas na napisao na Tviteru da bi Rusija trebalo da bude spremna da obara rakete lansirane na Siriju, a rakete će biti „dobre, nove i ’pametne‘“.

#NATO

#Rusija

#SAD

#Sirija

'