AKTUELNO

Kandidat Demokratske partije za Predstavnički dom Kongresa Konor Lemb objavio je da mu je republikanski konkurent Rik Sakone, kojem je u kampanji podržavao predsednik SAD Donald Tramp, čestitao na pobedi u izbornoj jedinici u Pensilvaniji u kojoj je ubedljivo trijumfovao u trci za Belu kuću.

"Upravo sam završio telefonski razgovor sa mojim protivnikom Rikom Sakoneom koji mi je čestitao i ljubazno priznao poraz na izborima održanim prošlog utorka (13. marta)", napisao je 33-godišnji Lemb na Tviteru, prenosi Rojters.

AP navodi da je Lemb osvojio 750 glasova više od Sakonea u izbornoj jedinici koja pokriva Pitsburg i okolinu i u kojoj je na predsedničkim izborima u novembru 2016. Tramp pobedio uz 20 odsto prednosti u odnosu na demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton.

Američka agencija podseća da je 60-godišnji Sakone otvoreno podržavao Trampa, koji je napisao brojne tvitove u korist ovog republiknaca i dva puta lično izlazio na binu na njegovim mitinzima.

Navodi se da su republikanci na Sakoneovu kampanju potrošili više od deset miliona dolara, oko sedam puta više od novca potrošenog za Lembovu kampanju.

#Donald Tramp

'