AKTUELNO

Spasioci su danas pronašli telo 35-godišnjeg muškarca, koji je u sredu popodne ušao u more da spase ćerku i nestao u vodi.

Incident se dogodio u sredu, 14. avgusta, u letovalištu Jupiter na obali Crnog mora u Rumuniji. Spasioci ISU Dobrudža sproveli su potragu na terenu nakon što je 35-godišnji muškarac ušao u more da spasi svoju devojčicu od utapanja i nikada nije izašao na obalu.

Devojčica je bila na čamcu na naduvavanje i odnele su je struje. Čovek je uspeo da dođe do nje, uhvatio je i dao drugom turisti. U tom trenutku su ga odnele struje i nikada nije stigao do obale.

Tražio pomoć, pa nestao u talasima

- Plivali su i ne znam šta je sa njegovom devojčicom, krenuo je za njom i nije mogao da je dovede na obalu. Vikao je "upomoć", čovek je skočio sa konopcem, otišao, izvukao devojčicu i kada se vratio sa konopcem da ga izvuku, nisu ga našli, preklopili su ga talasi - rekao je svedok..

Na lice mesta bili su ronioci i helikopter.

- Došli smo sa dva specijalna vozila i 8 ronilaca, naravno kao podrška helikopteru SMURD, čamcu sa nosilima iz Mangalia Aquatic Rescue Port, posadi SMURD“. Osoba nije pronađena, potraga se zaustavlja i biće nastavljena u četvrtak ujutru u 8.00 časova“, saopštila je ISU Dobrudža u sredu uveče.

Autor: Jovana Nerić