AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da se njegov kineski kolega Si Djinping slaže da je neophodno diplomatsko rešenje krize u Severnoj Koreji, što je bolje od "pretećih alternativnih" rešenja.

Tramp je u petak razgovarao s kineskim predsednikom nakon što je saopšteno da je pristao na sastanak s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Američki predsednik je danas na Tviteru naveo da je Si "izrazio zadovoljstvo što SAD ulažu napore u diplomatskom reševaju problema" što je bolje od "pretećih alternativnih" rešenja.

Tramp je ranije pretio da će se Severna Koreja zbog nastavka nuklearnog testiranja suočiti sa "vatrom i besom koji svet nije do sada video".

Američki predsednik je danas rekao da je Kina "korisna" za rešavanje krize na Korejskom poluostrvu. Tramp je u nekoliko navrata tražio od kineskih vlasti da dodatno vrše pritisak na Pjongjang da bi odustao od nuklearnog programa.

Agencija AP je prenela detalj da je Tramp u poruci na Tviteru pogrešno napisao ime predsednika Kine. Napisao je "Xinping" umesto "Jinping".

#Donald Tramp

#Severna Koreja

'