AKTUELNO

Članovi posade koja je bila evakuisana sa zapaljenog teretnog broda u Arabijskom moru kod obale Omana ove nedelje, stigli su u Indiju, izjavio je danas tehnički direktor kompanije Mersk Pel Lursen.

On je naveo da je 22 člana posade stiglo u Indiju i dodao da se gase nade za pronalaskom četiri člana posade koji se vode kao nestali, prenosi AP.

Operacija spasavanja nastavljena je uz pomoć brodova indijske obalske straže kod ostrva Agati na oko 1.203 kilometra od indijskog obalskog grada Koči.

Luersen je dodao da su eakuisani članovi posade odvedeni u južne indijske gradove Koči i Trivandrum i da su dobili medicinsku pomoć.

On je danas putem saopštenja poručio da je u planu istraga o uzroku požara.

Kako je agencija prethodno prenela, filijala danske špediterske i naftne grupe Moler-Mersk saopštila je u sredu da su nakon "ozbiljnog požara" koji je izbio na jednom od teretnih brodova kod obale Omana, nestale četiri osobe.

Kako je agencija tada prenela, požar je izbio u utorak, pošto su napori vatrogasaca bili "neuspešni" ekipa je poslala signal za uzbunu i ukupno 23 člana posade bezbedno su evakuisana do obližnjeg broda ALS Ceres".

Kompanija Mersk Lajn navela je tada da vatra i dalje gori i da je "situacija na brodu veoma kritična".

Visoki zvaničnik firme sa sedištem u Kopenhagenu Seren Toft rekao je danas da su još tri broda preusmerena i da su krenula da pomognu u potrazi i spasavanju.

Uzrok požara je još uvek nepoznat, navela je agencija.

#Brod

#Danska

#Indija

#Posada

'