AKTUELNO

Donald Tramp je bio neuobičajeno emotivan poslednjeg dana Nacionalne konvencije Republikanske stranke u Milvokiju, gde mu je društvo na bini pravila supruga Melanija.

To je bilo njeno prvo pojavljivanje u javnosti posle duže vremena zbog čega ne čudi što je Tramp sa suprugom podelio nežan zagrljaj na bini dok je pričao o tome kako je preživeo pokušaj ubistva prošle subote na mitingu u Pensilvaniji.

Foto: Tanjug AP/Carolyn Kaster

Kako je preneo Dailymail, Trampu su se na bini pridružili članovi brojne porodice, kandidat za potpredsednika Džej Di Vens, sa suprugom, kao i prijatelji. Njih je publika pozdravila burnim aplauzom. Kandidat republikanaca za predsednika viđen je kako grli svoje voljene, a jednog unuka je poljubio u obraz dok je mahao publici.

BBC je u izveštaju sa konvencije posebnu pažnju posvetio Melaniji, koja je bila obučena u crvenu elegantnu haljinu, čime je pokazala da podržava muža i poštuje republikance - crveno je njihova boja.

Bilo je to jedno od retkih pojavljivanja Trampove treće supruge koja je prolazila kroz težak period jer je, između ostalog, morala da sluša i ne baš prijatno suđenje njenom suprugu koji je optužen i osuđen za davanje novca porno glumici Stormi Danijels da ćuti o njihovoj aferi.

Bilo je to prvi put i da je Melanija viđena u javnosti otkako je prošlog vikenda pokušano ubistvo Trampa na predizbornom mitingu u Pensilvaniji.

Odevena u "republikansko crveno", Melanija je ušetala sama na Republikansku nacionalnu konvenciju u Milvokiju u pratnji klasične muzike, što je bio upadljiv kontrast u odnosu na kantri muziku i rok balade koje su dominirale tokom prethodnih dana najvažnijeg skupa republikanaca.

Sjajna i glamurozna, više je izgledala kao da hoda modnom pistom nego na političkoj konvenciji. Delovala je nedokučivo i daleko kao i uvek.

Melanija i Donald su navodno postigli dogovor o njenoj ulozi prve dame ukoliko on na izborima u novembru osvoji drugi mandat:

"Melanija je dogovorila sa suprugom da ukoliko on pobedi na izborima ona neće morati da bude prva dama Amerike 24 sata dnevno sedam dana u nedelji. Kao i prilikom prvog Donaldovog mandata u Beloj kući, Melanija je na prvo mesto stavila svog sina Barona", rekao je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Autor: Jovana Nerić