AKTUELNO

Desetogodišnji dečak iz Kalifornije izgubio je deo ruke i zadobio teške opekotine po telu nakon što je pokupio ilegalni vatromet koji je pronašao na ulici, koji je eksplodirao nakon što ga je zapalio.

Edter Okampo i njegov brat Dominik Okampo (11) išli su do kuće svoje bake nakon treninga i usput uočili predmet u uličici.

Radoznala braća su ga donela kući, nesvesni da je u pitanju nedetonirani, ilegalni vatromet. Nakon paljenja vatrometa, eksplodirao je u dečakovoj ruci.

Komšinica je čula eksploziju i vriske dečaka i istrčala je iz kuće i zatekla ih kako leže na zemlji.

Pozvala je hitnu pomoć i oba dečaka su hitno prevezena u bolnicu.

Mladić je izgubio tri prsta i zadobio je teške opekotine, posekotine po licu i unutrašnje povrede u predelu stomaka, što je, kako je rekla njegova majka Sintija Garsija Uertas, izazvalo određena oštećenja njegovih organa.

Edterovoj mami je rečeno da je ruka njenog sina pretrpela veliko oštećenje nerva i da su lekari pokušavali da spasu njegova preostala dva prsta i ostatak šake, ali na kraju nisu uspeli.

Trenutno se nalazi na jedinici intenzivne nege. Njegov stariji brat Dominik zadobio je višestruke ogrebotine i opekotine drugog stepena po telu, ali nije bila potrebna hospitalizacija.

Autor: Jovana Nerić