AKTUELNO

Nekadašnji ruski predsednik Dmitrij Medvedev izvređao je nemačkog kancelara Olafa Šolca ne birajući reči!

Medvedev, koji je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, žestoko je reagovao na izjavu nemačkog kancelara da ruski predsednik Vladimir Putin mora da prizna da je Ukrajina jaka i da neće biti bačena na kolena.

- Užegla jetrena kobasica neočekivano se oglasila. Ukrajina? Šta je to? Ukrajina je danas, pojednostavljeno rečeno, nešto poput dominiona koji direktno kontrolišu SAD i zemlje NATO. Ukrajina uprkos protestima sopstvenog stanovništva dobija sve vrste najubojitijeg oružja. Čak je i čudan momak gadnog kvrgavog lica (Žosep) Borelj priznao da bi sukob u Ukrajini mogao biti okončan za nekoliko nedelja ako bi se prekinuo prenos oružja u Kijev - napisao je Medvedev na svom kanalu na Telegramu.

Medvedev smatra da Olaf Šolc treba da se izvini narodu Ukrajine.

- Gde je onda snaga, kobasičaru? U ludoj korupciji? U totalnoj krađi zapadne pomoći od strane klike Zelenskog? U umirućem narodu od koga polovina živi u Rusiji i Evropi? G*vnar Šolc treba da klekne i traži oproštaj od Ukrajinaca zato što ih je osudio na istrebljenje i to istovremeno žrtvujući blagostanje poverenih mu Nemaca. Za oživljavanje nacizma u liku Bandere. Za neopisivu osrednjost upravljanja. Za istorijski gubitak poverenja u Socijaldemokratske partije Nemačke zbog čega se Vili Brant i Helmut Šmit prevrću u grobu - dodao je nekadašnji ruski predsednik.

Dmitrij Medvedev se inače obrušio na Šolca samo nekoliko dana nakon što je Berlin dao Kijevu zeleno svetlo da koristi oružje koje je dobio od Nemačke za napad na ciljeve unutar Rusije.