AKTUELNO

Bjanka i Patrisija biće sutra sahranjene

Porodica i prijatelji Bjanke Doros i Patrisije Kormos, rodom iz Rumunije, čija tela su pronađena u vodi dva dana nakon što ih je odnela bujica kod Udine u Italiji, biće sutra sahranjene u venčanicama. Za Bjankinim dečkom Kristijanom, koji je takođe rodom sa Balkana, potraga i dalje traje.

Snimak troje mladih kako se grle u vodi nekoliko trenutaka pre nego što ih je bujica odnela obišao je svet. Tragičan prizor zabeležen je 31. maja, a 2. juna su tela Bjanke i Patricije pronađene na oko kilometar od mesta gde su poslednji put viđene.

Spasilačke ekipe u Italiji i dalje danonoćno tragaju za Kristijanom.

Članovi porodice i prijatelji već danas su počeli da se opraštaju od dve mlade devojke, koje su obučene u venčanice položene u kovčege i sutra će biti sahranjene na groblju San Vito u Udini.

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Saučešće su došli da izjave i zvaničnici italijanskog grada, a javni tužilac pokrenuo je istragu o tragediji.

U kapelu su ulazili i građani koji nisu poznavali stradale devojke, a sutra će pravoslavni i katolički sveštenik održati službu, pre nego što Bjanka i Patrisija budu sahranjene u venčanicama, prema tradiciji njihove rodne zemlje.

Majka Patrisije, neutešna je nakon smrti ćerke.

Ona se obratila i ljudima koji su sa mosta posmatrali dramatičnu scenu i zagrljene prijatelje, čiji je snimak rasplakao region.

"Umesto da snimaju, mogli su da je spasu", rekla je neutešna majka.

Ona je istakla kako je njena ćerka nekoliko puta zvala pomoć.

"Ostavila je svoje ime, adresu, rekla im je: 'Zovite moju mamu'", ispričala je neutešna majka.

"Ono što me najviše boli jeste da su ih svi slikali i snimali i niko ih nije spasio. Niko. Možda su mogli da ih spasu. Nije najvažnije snimiti video", rekla je Patrisijina majka.

Autor: