AKTUELNO

Policajac je u nedelju umro u bolnici, a nakon tog napada "Imam Meta" se oglasio na društvenim mrežama i slavio ovaj događaj.

Muškarac, samoproglašeni "Imam Meta" na društvenim mrežama je objavio kako je on božji izaslanik i kako "mrzi Jevreje, hrišćane i muslimane" a na snimku drži dugačak nož u ruci.

Pre samo nekoliko dana, u petak 31. maja, mladi Avganistanac je napao policajca u Majnhemu i izbo ga nožem. Policajac je u nedelju umro u bolnici, a nakon tog napada "Imam Meta" se oglasio na društvenim mrežama i slavio ovaj događaj.

Naime, on je objavio video-snimak na kojem se vidi da je do pola go, bez majice, a u ruci je držao nož. Na snimku je rekao da "mrzi Jevreje, hrićane i muslimane" i odobrava "zlostavljanje devetogodišnjih devojčica ako su lepe". U jednom trenutku pljuje po zastavi Izraela dok u ruci drži sliku naciste Adolfa Hitlera.

Prema nemačkom zakonu, "Imam Meta" bi mogao za ovo da dobije i do pet godina zakona, a kako ističu mediji, muškarac je identifikovan i istraga je u toku.

Prema podacima sa interneta, kako prenosi Bild, "Imam Meta" se navodno već dve godine nalazi u Niškoj Banji odakle su mu i selfiji sa mreža.

Telegraf ovo nije mogao zvanično da potvrdi.

"Znamo ljude koji su slavili napad u Majnhemu, čim to bude relevatno za kaznu, podnećemo prijavu", rekli su iz policije.

Međutim, prema pisanju Bilda, sumnja se da bi "Imam Meta" mogao da se izvuče na ludilo. On tvri da je Kuran otkrio u jednoj aplikaciji koju je Bog direktno instalirao na njegov telefon. Tvri da je to jedini Kuran koji poznaje.

"Arapi su iskrivili Kuran, ali Bog ga je sačuvao na nemačkom i zato se mora Kuran sa nemačkog prevesti na arapski. Takođe, kaže da Muhamed nije pravi prorok već da je on "Imam Meta" izabran od boga. On za 1500 evra nudi i molitve kojim možete isterati moćne demone", navodi.