AKTUELNO

"U redu je, ako se budete smejali, ali nemojte napraviti istu grešku", poručila je

Žiteljka Konektikata mogla je gore da prođe, pošto je vodom pokušala da ugasi zapaljeno ulje u tiganju. Ovaj incident nas podseća da to NIKADA ne treba raditi.

Snimak nadzorne kamere objavljen je na mrežama i brzo je postao viralan, a ima više od 6,2 miliona pregleda samo na TikToku.

Lateša Burst je spremala ručak u kuhinji kada se ulje zapalilo, a ona je panično tiganj polila vodom. Plamen se munjevito proširio, prenosi New York Post.

Prestravljena žena beži u dnevnu sobu, usput bacajući tiganj, ali se spotiče i pada. Vatra je zatim utihnula.

Zašto se ovo dogodilo? Kada zapaljenom ulju dodate vodu, ista će početi da isparava i neće ugasiti vatru.

@rachandteash

It’s okay if you laugh…there was no apartment damage and luckily only recieved 2nd degree burns. This is exactly what you SHOULD NOT DO! Sharing this because we didn’t know what to do and although we are very embarrassed, we hope people can learn from this so they don’t make the same mistake as we did.

♬ original sound - Rach and Teash

Oko sitnih kapi vodene pare stvoriće se tanak sloj ulja, što će u dodiru s kiseonikom izazvati erupciju, odnosno “eksploziju masti” koja može proširiti požar na kuhinjske elemente.

Žena je objasnila da nije došlo do oštećenja u stanu, ali da je zadobila opekotine drugog stepena.

“U redu je, ako se budete smejali, ali nemojte napraviti istu grešku”, poručila je Lateša.

U ovakvim situacijama, savetuje se da isključite šporet i tiganj/lonac pokrijete poklopcem ili drugom posudom, kako bi sprečili dotok kiseonika.

Ako se plamen proširi, upotrebite aparat za gašenje.

Autor: