AKTUELNO

Britanska kraljevska porodica jedna je od najpopularnijih na svetu, a tu laskavu titulu stekla je zahvaljujući brojnim intrigama i tajnama koje su obavile ovu porodicu.

Pomno se prati svaki pokret članova, a svaka reč se pažljivo analizira. Mnogi su ostali šokirani kada su čuli šta je zabranjeno na stolu kraljevske porodice.

Crna lista

Oni strogo izbegavaju četiri namirnice, uključujući one najuobičajenije kao što su crni i beli luk, ali i školjke zbog rizika od trovanja, kao i francuski delikates ''foi gra'' (fois gras) - guščiju ili pačiju paštetu pravljenu od tovljene živine.

Ljude šokira što ne jedu beli luk

Bivši kraljevski kuvar Džon Higins otkrio je ranije da se u Bakingemskoj palati ne kuva hrana koja sadrži beli luk.

Foto: Tanjug AP/Victoria Jones

O ovom pravilu, koje je uglavnom na snazi tokom kraljevskih događaja i državnih proslava u Velikoj Britaniji i inostranstvu, govorila je i kraljica supruga Kamila 2018. godine na ''MasterChef Australia''.

Školje na crnoj listi

Bivši batler kralja Čarlsa Trećeg, Grant Harold je ranije otkrio da kraljevska porodica mora da bude oprezna sa školjkama zbog mogućeg trovanja koje bi moglo da ih ometa u obavljanju dužnosti.

Takođe, kralj Čarls je zabranio u svim kraljevskim rezidencijama francuski delikates foi gra zbog neetičkog načina pripreme.