AKTUELNO

U Čančani na Siciliji u četvrtak se odigravala prava noćna mora, kada je otac izbo svoju ženu i dvoje dece, pa se zabarikadirao u kući. Deca su helikopterom prebačena u bolnicu u Palermu i u teškom su stanju.

Danijel Alba (35), mehaničar po profesiji, izbo je juče svoju ženu, ćerku Saru (3) i sina Kristijana (7) u kući, a onda se zaključao.

Na lice mesta su odmah stigli karabinjeri, koji su uz pomoć pregovarača uspeli da ga ubede da izađe, prenose italijanski mediji.

Stanje povređene dece je veoma ozbiljno. Oni su helikopterom prebačeni u dečiju bolnicu u Palermu. Dečak je podvrgnut veoma delikatnoj hirurškoj operaciji: jedan od uboda nožem koji mu je njegov otac zadao na grudima očigledno je okrznuo njegovo srce.

Čak je i mala sestra, koja je intubirana i ima krvarenje u mozgu, u teškom stanju.

Aneta, supruga osumnjičenog, koja je poljskog porekla, prevezena je u bolnicu gde je imala hitnu operaciju. Njeno stanje je ozbiljno ali nije životno ugrožena.

Nakon hapšenja došlo je do pokušaja linča od strane muškarca koji je prvo udario automobil policije koja je odvodila osumnjičenog, a zatim pokušao da otvori vrata koja su bila zaključana. Uhapšeni je odgovorio tako što je podigao srednji prst. Policija ga je zaustavila i identifikovala.