AKTUELNO

Helikopter, u kojem se nalazio predsednik Irana Ebrahim Raisi, imao je otežano sletanje na severozapadu Irana, javlja lokalna državna televizija „Pres TV“.

Među putnicima su se nalazili predsednik Irana Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko ljudi, saopštila je agencija Fars.

Spasioci stigli do helikoptera

Jedan od timova za potragu i spasavanje stigao je do mesta teškog sletanja helikoptera iranskog predsednika Ebrahima Raisija, piše list Teheran tajms, pozivajući se na šefa iranskog Crvenog polumeseca.

Ranije je agencija Tasnim javila da je utvrđena lokacija helikoptera u kojem se nalazio iranski predsednik Ebrahim Raisi.

U toku je zasedanje saveta bezbednosti IranaPrema pisanju Teheran tajmsa u toku je vanredno zasedanja Saveta za bezbednost Irana

Nepoznato stanje Raisija

Posle pada/prinudnog sletanja helikoptera u kome je bio predsednik Irana, Ebrahim Raisi, koje se dogodilo pre oko dva sata, još nije poznato stanje predsednika niti je poznato da li je nađena letelica.

Za Raisijem traga 40 spasilačkih timova

Prema prvim informacijama, helikopter je imao teško sletanje u gradu Džulfa u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan. Spasilački timovi stigli su u područje nesreće, prenosi agencija IRNA. Najmanje 40 timova za brzo reagovanje traga za helikopterom. Delegacija iranske Vlade na čelu sa potpredsednikom uputila se na mesto incidenta, saopštio je portparol iranske Vlade.

Prvi snimci potrage u zoni pada helikoptera

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci potrage za helikopterom u kojem je bio predsednik Irana Ebrahim Raisi.

Snimak potrege pogledajte ovde.

Autor: