AKTUELNO

Kejsi Hatavej nestao je pre tri dana, a u četvrtak je pronađen u Severnoj Karolini među vinovom lozom. Nepoznanica je gde se dečak kretao prethodnih dana, ali kako je on navodno rekao, društvo u šumi mu je pravio medved.

Dečak je pronađen tako što je dozivao mamu, što su čule Hitne službe, a sve se odigralo na oko 50 metara od mesta na kom je nestao.

Trogodišnjak je dobrovoljno rekao jedan važan detalj o tim danima u šumi i naveo da mu je društvo pravio medved.

"Komentarisao je da je imao prijatelja dok je bio u šumi i da je u pitanju bio medved", rekao je za CNN u ponedeljak major Dejvid Mekfejen iz šerifske kancelarije okruga Krejven i dodao da je dečak o događajima počeo da priča odmah u Hitnoj pomoći.

Mekfedijen je rekao da u šumama okruga Krejven ima medveda, ali nema dokaza koji bi objasnili da je jedan zaista bio sa Kejsijem.

"Veoma smo zadovoljni što je imao ovakvo iskustvo. Tamo vladaju veoma brutalni uslovi. Prve noći je temperatura padala brzo, druge noći smo imali veliku kišu", rekao je on.

Trogodišnji dečak će ove nedelje biti podvrgnut forenzičkom psihološkom pregledu, ali mu za sada daju malo vremena sa porodicom da se oporavi.

"Još nije ispitan o tome šta se dogodilo, ipak je on trogodišnji dečak. Dok ne uradimo forenzički pregled, nećemo imati detaljniji prikaz", rekao je Mekfejn.

Kejsi se u utorak nestao iz dvorišta svoje prabake gde se igrao sa još dvoje rođaka, a primetili su da ga nema kada nije ušao u kuću dok ostali jesu.

Njegova porodica ga je tražila 45 minuta pre nego što je pozvala 911, rekao je šerif okruga Krejven Čip Hjuz.

Timovi za potragu i spasavanje iz cele države odmah su se okupili da se izbore sa podmuklim terenom i niskim temperaturama u nadi da će pronaći Kejsija.

FBI, NCIS, desetine volontera i američki marinci takođe su se pridružili naporima da pronađu dečaka, rekao je Hjuz.

Vlasti su angažovale helikoptere, dronove i jedinice K-9, rekao je direktor za hitne slučajeve okruga Krejven Stenli Kajt. Ronioci su takođe procenili obližnja jezera, izvestio je VTVD.