AKTUELNO

Tokom vikenda je stigla potresna vest iz Francuske, nakon što je potvrđeno da je dečak Emil (2), koji je nestao u julu prošle godine, pronađen mrtav.

Tužilac Žan-Luk Blašon je danas saopštio da je su odeća i obuća dečaka pronađeni 150 metara od mesta na kom je planinarka uočila delove nejgovog tela.

"Nađeni su majica, pantalone i cipele. Nisu bili na istom mestu, već razbacani na nekoliko metara udaljenosti", saopštio je tužilac koji vodi ovaj slučaj.

On je zatim rekao da postoji šansa da su divlje životinje možda rasule dečakovo telo i da bi oni mogi da budu odgovorni za ugrize i prelome koji su obdukcijom uočeni na telu malog Emila.

Tužilac kaže da postoji šansa da je dečakova lobanja oštećena tokom pada, ali da ne isključuju mogućnost da se radi o ubistvu ili ubistvu iz nehata, a zatim je prokomentarisao rezultate obdukcije.

"Tokom pregleda kostiju nismo uspeli da utvrdimo uzrok smrti dečaka", dodao je on.

Na pitanje da li je deo u kom te telo pronađeno ranije pretraživano, tužilac je odgovorio da jeste, ali ne dronovima već pomoću psa tragača.

"Ne mogu da tvrdim da je pretražen svaki kvadratni metar. Taj teren je vrlo složen. Postoje strme padine koje otežavaju osmatranje i pretraživanje. U julu prošle godine je bilo veoma toplo. U hladu je bilo 30 stepeni, to je u velikoj meri moglo da utiče na efikasnost pasa i infracrvenih kamera", rekao je tužilac.

Kako prenose francuski mediji, ljudske kosti za koje je potvrđeno da pripadaju nestalom dečaku, pronađeni su 90 metara od dedine kuće, gde se Emilu izgubio svaki trag.

Kada je nestao 8. jula, Emil je upravo stigao na letnji raspust u seosku kuću svoje bake i deke po majci, a dve komšije tvrde da su ga videle na glavnom putu u selu Haute-Vernet, ali sa oprečnim pričama.

Emil je poslednji put viđen sa svojim 58-godišnjim dedom. Od tada je njegova sudbina nepoznata i istražitelji nisu isključili bilo kakvu mogućnost uključujući otmicu i ubistvo.

Jedan svedok je rekao da je video dečakovog dedu kako cepa drva ispred svoje kuće otprilike u vreme kada je dete navodno nestalo.

Na Fejsbuku je pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava kako bi se platila dečakova sahrana.