AKTUELNO

Ovo što se desilo u Rusiji imaće reperkusije, ne samo za njih, koji su živeli do sada u nekom relativnom miru, već će ceo svet od sada izgledati malo drugačije, rekao je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, Dejan Miletić, predsednik Centra za društvenu stabilnost.

Miletić je rekao da je zanimljivo da su se vrlo brzo obratili sa informacijom da Ukrajina nema veze sa ovim slučajem, a sa druge strane ISIS odmah prihvata da je odgovoran za ovo.

- To je interesantno, kao da postoji neki spremnjeni scenario kako da se cela stvar amortizuje – rekao je Miletić.

Kako kaže, Putin će se uskoro obratiti, pa ćemo više znati o svemu.

Foto: TV Pink Printscreen

Nebojša Obrknežev, magistar naftno-gasnog inženjerstva, rekao je da je Evropa zadojena time da se Rusija neće zaustaviti u Ukrajini. Dodaje da je treba za ovo što se desilo sinoć zatražena hitna sednica Saveta bezbednosti.

- Svet polako klizi u pravcu u kojem ne bi trebalo – rekao je Obrknežev.

Kako kaže, zvanična informacija je da je 60 osoba ubijeno, 145 povređenih, od toga 60 teže povređenih, od čega osmoro dece.

Foto: TV Pink Printscreen

Stefan Srbljanović, analitičar, rekao je da je ISIS zvanično preuzeo odgovornost za ovo, ali ističe da celokupna reakcija zapada govori da je ovo bio jedan pripremnjen scenario.

- Da li žele time da zaštite Ukrajinu il i ne to je pitanje, ali će svakako biti najinteresantnije čuti kakav će biti odgovor Putina – rekao je Srbljanović

Miletić kaže da nema nikakve sumnje da će biti odgovor brutalan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Za mene je ovo nekakva ozbiljna profesiionalna ekipa koja je sa neverovatnom hladnokrvnošću ubijala ljude kao glinene golubove. Ovo nije viđeno čak i u najvećim terorističkim akcijama – rekao je Miletić.

Miletić kaže da je sve pod velom tajne kada je istraga u pitanju. Dodaje da se traži organizator, onaj koji je osmislio ovu akciju.

Autor: